8 Σπιτικές Συνταγές για Ενδυνάμωση Νυχιών! | EimaiOmorfi.gr

8 Σπιτικές Συνταγές για Ενδυνάμωση Νυχιών!


Τα νύχια έχουν την τάση να αδυνατούν όταν στεγνώνουν και να γίνονται εύθραυστα. Λόγου ότι τα νύχια μας δεν έχουν μυς ή λίπος, δεν μπορούν να διατηρήσουν νερό όπως το υπόλοιπο σώμα μας.

Το μυστικό της ενδυνάμωσης νυχιών είναι να τα ενυδατώνετε και να τα προστατεύετε. Άμα τα νύχια σας είναι εύθραυστα μην ανησυχήστε. Με κάποιες απλές συνταγές μπορείτε να δυναμώσετε τα νύχια σας σε χρόνο ντε-τε.


Χυμός λεμόνι

Ανακατέψτε σε ισάξια μέρη το ασπράδι ενός αυγού με ελαιόλαδο, και χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Βουτήξτε τα νύχια σας στο μίγμα για 15 λεπτά κάθε μέρα. Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά του ασπράδι του αυγού και του χυμού λεμονιού θα δυναμώσουν τα νύχια σας, ενώ το ελαιόλαδο θα τα ενυδατώσει. Το οξύ του χυμού λεμονιού θα αφαιρέσει την γυαλάδα του νυχιού σας, άλλα θα επανέρθει πολύ γρήγορα και τα νύχια σας θα είναι πολύ δυνατότερα. Θα δείτε αποτελέσματα σε δύο βδομάδες.

Ιώδιο

Άμα δεν είσαστε αλλεργικές στο ιώδιο, μπορείτε να προμηθευτείτε ένα μπουκαλάκι από το φαρμακείο ή σούπερ μάρκετ της γειτονιά σας. Χύστε το υγρό σε ένα μπολ και βουτήξτε τα νύχια σας για μισή ώρα. Έπειτα αφαιρέστε το ιώδιο με ασετόν. Κάντε το αυτό μονάχα δυο με τέσσερες φορές το μήνα επειδή μεγάλες ποσότητες ασετόν μπορεί να στεγνώσουν τα νύχια σας με αποτέλεσμα να αποκτήσετε ποιο εύθραυστα αντί για ποιο δυνατά νύχια.


Τσάι

Ανακατέψτε 2 κουταλιές τσάι με ένα αλάτι (στην μύτη ενός κουταλιού), και μερικές σταγόνες από λάδι σιταριού. Αλείψτε το μίγμα στα νύχια σας για πέντε λεπτά και μετέπειτα σκουπίστε το με μία στεγνή πετσέτα. Επαναλάβετε αυτήν την διαδικασία καθημερινά.

Ελαττώστε την χρήση ασετόν

Τα συχνά μανικιούρ προκαλούν ευαίσθητα νύχια. Το ασετόν είναι ένα από τα χημικά που στεγνώνει τα νύχια. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε ασετόν περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα για να αποφύγετε τα στεγνά, εύθραυστα νύχια.


Ελαιόλαδο

Ένα μεγάλο πρόβλημα στις γυναίκες με αδύναμα νύχια είναι ότι έχουν στεγνά νύχια. Το ελαιόλαδο βοηθάει να ενυδατώσει τα νύχια. Ζεστάνετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και απλώστε το στα νύχια σας. Σιγουρευτείτε να το κάνετε μασάζ καθώς το απλώνετε, ώστε να καλύψετε την κορυφή άλλα και τα πλαϊνά του νυχιού. Αφήστε το ελαιόλαδο στα χέρια σας για περίπου 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε το με νερό. Κάντε το καθημερινά. Μπορείτε να το κάνετε και τρεις με τέσσερες φορές την ημέρα.

Γάντια και βαζελίνη

Άλλος ένας τρόπος ενυδάτωσης των νυχιών σας είναι η βαζελίνη. Απλώσετε ένα στρώμα βαζελίνες στα νύχια σας και μετά φορέστε βαμβακερά γάντια προτού πέσετε για ύπνο. Αυτή η θεραπεία είναι ιδανική ειδικά τον χειμώνα που τα νύχια έχουν την τάση να στεγνώνουν ποιο γρήγορα. Ξεπλύνετε την βαζελίνη το πρωί όταν ξυπνήσετε και επαναλάβετε την διαδικασία κάθε βράδυ.


Διατηρήστε τα νύχια σας κοντά

Όσο κοντότερα είναι τα νύχια σας, τόσο ποιο δυνατά θα είναι. Άμα έχετε αδύναμα νύχια, κόψτε τα τελείως και μεγαλώστε τα χρησιμοποιώντας τις παραπάνω τεχνικές ώστε να μεγαλώσουν δυνατά.


Η ενδυνάμωση νυχιών απαιτεί προστασία

Άμα κάνετε πολλές χειρονακτικές δουλειές, μπορεί να προσέξετε ότι τα νύχια σας καταστρέφονται εύκολα. Προσπαθήσετε να αποφεύγετε να σηκώνετε δύσκολα πράγματα με τα νύχια σας όπως να ανοίγετε καπάκια από κονσέρβες, και μην χρησιμοποιείτε τα νύχια σας ως εργαλεία, όπως για παράδειγμα κατσαβίδι. Επίσης πάντα να φοράτε γάντια όταν κάνετε καθαριότητες στο σπίτι ή στον κήπο.


πηγή


Σχολίασέ το!

Χρονολογική σειρά αναρτήσεων